• Fondatorii
  • Posts
  • 🟡 Caut un Picasso al vorbitului la telefon!

🟡 Caut un Picasso al vorbitului la telefon!

[#46] Românii, din ce în ce mai optimiști


Bună dimineața! Încep săptămâna cu un anunț:

☎️ Dacă cunoști o persoană cu abilități bune de comunicare, care găsește plăcere în a discuta toată ziua la telefon și care nu se teme de refuzuri...

Spune-i că sunt în căutare de un Picasso al vorbitului la telefon. Aici găsești toate detaliile.

Subiectele de azi:

Românii, din ce în ce mai optimiști

 Cum să folosești dovada socială în strategia ta de marketing

Un brand elvețian câștigă din ce în ce mai mulți fani

Rezultatele alegerilor UE: Ce înseamnă pentru tech?

Dacă ai primit acest newsletter de la un prieten:

1 - Mulțumește-i, pentru că are gusturi excelente

2 - Abonează-te și tu gratuit dintr-un click 👉️ «AICI» 👈️

NOUTĂȚI DIN LUME

🔥 Balcoane în flăcări. Valul de căldură lovește toată Europa, cu temperaturi record de 39°C în Balcani și 38,4°C în Serbia. În Italia, unde 12 orașe sunt sub Cod Roșu, chiar și copertinele de plastic de pe balcoane au luat foc.

 

🌊 Altruismul e pe val. Maya Merhige, o adolescentă de 16 ani, a cucerit Canalul Mânecii în doar 11 ore și 39 de minute. Tânăra a strâns peste 100.000 de dolari pentru cercetarea cancerului, inspirată de propria ei luptă cu o tumoare benignă.

 

😎 Netflix a depășit așteptările Wall Street. Abonamentele cu publicitate au crescut cu 34%, iar numărul total de abonați a ajuns la 278 de milioane. Compania raportează venituri de 9,6 miliarde USD, o creștere de 16,5% față de anul trecut.

 

🤭 Elon laudă, Grok critică. După ce CEO-ul Tesla l-a susținut în public pe fostul președinte - chatbotul integrat pe platforma X, l-a numit pe Trump „Psycho” și răspândește zvonuri că ar fi pedofil. 

 

🧀 Paris și-a deschis primul muzeu al brânzeturilor.  La Musée du Fromage, poți explora istoria brânzeturilor, participa la degustări delicioase și învăța direct de la experți cum se face brânza. 

 

😶 AI-ul pe care-l folosești ar putea să consume mai mult ca tine. Algoritmii AI cu cât devin mai puternici, cu atât sunt mai flămânzi de resurse. Ne aflăm într-o eră a hiper-consumului, unde centrele de date necesită din ce în ce mai multă electricitate și evaporă milioane de litri de apă.

ECONOMIE
Românii, din ce în ce mai optimiști

(Sursă imagine: Utah State University)

Majoritatea românilor se așteaptă la o creștere a bunăstării personale. Un sondaj realizat de UNSAR - IRES ne oferă câteva detalii despre ce contează cu adevărat pentru noi și cum vedem viitorul:

😌 6 din 10 români cred că nivelul lor de bunăstare va crește anul acesta;

😌 2 din 10 români consideră că bunăstarea lor va rămâne la fel;

😌78% dintre respondenți consideră că educația este importantă pentru bunăstarea lor;

😌72% pun accent pe sănătatea emoțională;

😌70% menționează sănătatea și activitățile de relaxare, cum ar fi sportul, timpul liber și călătoriile;

😌 Asigurările voluntare de sănătate au crescut cu 21,5% în 2023 față de anul precedent;

MARKETING INSPIRATION
Cum să folosești dovada socială în strategia ta de marketing

(Sursă imagine: Assemblo)

Vrei să te remarci într-o piață aglomerată și să câștigi mai ușor încrederea clienților tăi? 

Dovada socială este una dintre fenomenele psihologice pe care ar trebui să le folosești în strategia ta de marketing, pentru a crește credibilitatea brandului tău, a genera mai multe conversii și a atrage mai ușor clienți noi.

Ce este dovada socială?

Termenul a fost inventat de Robert Cialdini în cartea sa din 1984 numit Influence, iar conceptul este cunoscut și sub numele de influență socială informațională.

Cialdini spunea că oamenii își iau o bună parte din decizii în funcție de acțiunile și opiniile altora. Iar atunci când vedem că alți oameni - mai ales cei în care avem încredere - recomandă un produs, suntem mai predispuși să-l cumpărăm și noi.

Cum să folosești dovada socială în strategia ta de marketing

👉 Cere recenzii pozitive de la clienții mulțumiți. Fie că e vorba de un mesaj, un review pe Google sau un comentariu pe mediile sociale, aceste recenzii te vor ajuta să atragi mai mulți clienți.

👉 Încurajează-ți clienții să posteze fotografii și videoclipuri cu produsele tale. Între timp, poți crea hashtag-uri și să organizezi concursuri, pentru a-ți ține paginile active și să atragi mai mulți oameni interesați de produsele și serviciile tale.

👉 Colaborează cu influenceri și experți, care cred în produsul tău. Încrederea oamenilor în acel influencer/expert va avea un impact pozitiv asupra brandului și a vânzărilor tale.

👉 Prezintă povești de succes ale clienților tăi. Arată cum produsul sau serviciul tău le-a transformat viața și ce impact a avut asupra lor.

👉 Urmărește și distribuie mențiunile pozitive despre brandul tău. Fii atent la ce se vorbește pe social media despre afacerea ta și profită de conținutul pe care-l crează clienții fericiți.

Dacă vrei să citești mai multe despre acest subiect și să vezi câteva exemple despre cum marile branduri folosesc dovada socială în campaniile lor, click aici.

Din ce se mai frământă în online...

📺 De la primele imagini alb-negru și tuburi catodice, până la TV-urile smart care îți aduc Netflix direct în sufragerie... Vezi aici cum au evoluat televizoarele în ultimii 100 de ani.

😤 Reclamele devin din ce în ce mai enervante... dar încă funcționează. Un studiu britanic arată că 91% din cumpărători consideră că sunt bombardați cu prea multe reclame. În ultimele 12 luni, 37% au blocat reclamele enervante, iar 35% au dat unfollow brandurilor pe care le urmăreau.

E-COMMERCE
Un brand elvețian câștigă din ce în ce mai mulți fani 

(Sursă imagine: Ergon)

În timp ce Zalando se confruntă cu o scădere a veniturilor, brandul local Galaxus a devenit rapid un nou favorit al cumpărătorilor elvețieni.

E-commerce News ne arată că:

🛒 Chiar dacă veniturile au scăzut cu 100 de milioane de euro față de anul trecut, Zalando rămâne cel mai mare retailer online din Elveția, cu vânzări de 1,69 miliarde de euro în 2023;

🛒 Magazinul online elvețian Galaxus a urcat pe locul 2, înregistrând o creștere impresionantă a veniturilor de la puțin peste 1 miliard la aproape 1,4 miliarde de euro;

🛒 Digitec, a avut o mică scădere în venituri, dar continuă să se mențină în top 3;

🛒 Temu a intrat direct pe locul 9 în clasamentul celor mai mari vânzători online din Elveția, după ce s-a extins rapid în țări precum Franța și Germania;

🛒 Spre deosebire de alte țări mari din Europa de Vest, Amazon rămâne pe locul 4 în Elveția;

🛒 Mercanto, Alltron și Elektro-Material (EM) domină piața de comerț online B2B, conform datelor Carpathia;

Galaxus este unul dintre cele mai mari magazine online din Elveția, oferind o gamă variată de produse - de la electronice și electrocasnice, până la articole de modă, sport și jucării. Platforma este cunoscută pentru diversitatea și calitatea produselor, prețurile competitive și serviciile excelente pentru clienți.

TECH TRENDS
Rezultatele alegerilor UE: Ce înseamnă pentru tech?

(Sursă imagine: Epthinktank)

Ursula von der Leyen tocmai a fost realeasă pentru încă cinci ani ca președinte al Uniunii Europene. Votul din Parlamentul European a fost: 401 pentru, 284 împotrivă și 15 abțineri.

🇪🇺 Ce legătură are acest eveniment cu domeniul tehnologiei? În primul său mandat, von der Leyen a adus mai multe legi care au schimbat jocul în lumea digitală: Digital Markets Act (DMA) și Digital Services Act (DSA).

În următorii 5 ani, UE se pregătește să intensifice aplicarea noilor legi și să reglementeze mai eficient Big Tech. Cu alte cuvinte, companii precum Amazon, Google și Meta vor avea reguli mai stricte de urmat, mai ales în ceea ce privește protecția datelor sau antrenarea aplicațiilor bazate pe AI.

🎯 Focusul rămâne pe competitivitatea Europei. Un alt plan al Ursulei este să sprijine inovațiile locale în AI și să susțină startup-urile printr-un nou Consiliu European de Cercetare AI

De asemenea, în viziunea președintei, este nevoie de o strategie care să permită accesul mai ușor la date pentru afaceri și cercetători. Iar UE ar trebui să ajute companiile inovatoare să crească fără să fie sufocate de birocrație.

Între timp...

Xiaomi a lansat Mix Flip - primul său telefon pliabil. Telefonul are capacitatea de a imprima instant imagini, folosind o imprimantă portabilă de 70 de dolari.

🗣️ WhatsApp a integrat Google Translate, cu ajutorul căruia poți traduce mesajele direct din chat, fără să părăsești aplicația. Momentan, traducerea offline e limitată la câteva limbi.