🟡 Chiriile au crescut cu 14%

[#57] Robotul Neura calcă haine, cară cutii și face salată

Am plecat și eu un pic în vacanță și a venit criza?! 🙂

Aș zice că „vestea bună” este că am prevăzut-o. 

Vestea mai puțin bună este că nu mă așteptam să se întâmple așa de repede.  

Deci va trebui să ne mișcăm mai rapid.

Sunt curios, tu ce crezi: ieri a fost startul unei noi crize financiare sau nu? 

Și dacă da, cum te raportezi la ea pe o scară de la 1 la 10?

Continuăm discuția aici în comentarii, după ce rămâi la curent cu...

Subiectele de azi:

Chiriile au crescut cu 14% față de anul precedent

Top 4 tendințe în obiceiurile de consum video

Noua strategie Best Buy post-pandemie

Dacă ai primit acest newsletter de la un prieten:

1 - Mulțumește-i, pentru că are gusturi excelente

2 - Abonează-te și tu gratuit dintr-un click 👉️ «AICI» 👈️

NOUTĂȚI DIN LUME

(Sursă imagine: Cpen AI)

📿 Generația cu tehnologia la gât. Un nou pandantiv alimentat de AI-ul Claude 3.5 nu este doar un gadget de productivitate, ci și un ”prieten” care îți oferă sprijin în conversații; poți să povestești cu el despre filmul tău preferat, dar și despre ultima întâlnire nereușită.

E timpul pentru o vizită. Bancnonetele și monedele vechi, pierdute prin sertarele bunicilor se vând ca pâinea caldă printre colecționari. O bancnotă românească din 1999 poate valora mii de lei, în timp ce un euro grecesc din 2002 poate ajunge chiar și la mii de euro.

🔔 Google updates: Noul Gemma 2 2B depășește GPT-3.5. Printr-o tehnică numită distilare a cunoștințelor, modelul AI învață de la modele mai mari pentru a performa mai rapid și eficient.

💸 Digitalizarea începe să dea ”roade”. ANAF a colectat cu succes peste 50 de miliarde de lei, depășind un record istoric în luna iulie.

🙄 Când dezordinea te calcă pe nervi... privește viitorul cu speranță, în care robotul Neura îți calcă hainele, cară cutii, dar te ajută să faci și salată.

🤓 Cine este cel mai deștept om din lume? Terence Tao, cu un IQ de 230, este cunoscut ca o persoană modestă și calmă, care poartă aproape mereu tricouri colorate.

ECONOMIE
Chiriile au crescut cu 14% față de anul precedent

Creșterea numărului de interacțiuni între chiriași și proprietari, cererea ridicată pentru locuințe în zonele urbane și migrația studenților sunt principalele motive pentru care chiriile în orașele mari sunt într-o creștere continuă.

Conform Storia, atât față de aceeași perioadă a anului trecut, cât și comparativ cu luna anterioară, piața chiriilor din România a înregistrat schimbări semnificative.

Iată ce ne spun cifrele:

București 

🏠 Garsoniere: Prețurile au crescut cu 14% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 356 de euro;

🏠 Apartamente cu două camere: O creștere de 9% față de iulie 2023, cu un preț mediu de 564 de euro;

🏠 Apartamente cu trei camere: O creștere similară de 14%, cu prețuri medii de 758 de euro;

Chiriile din Sectorul 1 au rămas printre cele mai scumpe, cu un preț mediu de 731 de euro, în timp ce Sectorul 6 este cel mai ieftin, la 463 de euro.

Cluj-Napoca

🏠 Garsoniere: Creștere de 14%, prețul mediu fiind de 400 de euro;

🏠 Apartamente cu două camere: Creștere de 4%, cu o medie de 573 de euro;

🏠 Apartamente cu trei camere: Creștere de 4%, ajungând la 698 de euro;

Cluj-Napoca a înregistrat creșteri de prețuri la toate categoriile comparativ cu luna precedentă.

Iași

🏠 Garsoniere: Prețurile au crescut cu 7%, ajungând la 320 de euro;

🏠 Apartamente cu două camere: O creștere de 13%, cu un preț mediu de 450 de euro;

🏠 Apartamente cu trei camere: Prețurile au rămas neschimbate, la 500 de euro;

Iași a înregistrat o scădere de 3% la apartamentele cu trei camere comparativ cu luna precedentă.

 

Care este situația chiriilor în alte orașe mari din România? Află mai multe aici.

 

MARKETING INSPIRATION
Top 4 tendințe în obiceiurile de consum video

(Sursă imagine: BlueTone Media)

Videoclipurile nu sunt doar un canal de comunicare, ci o unealtă esențială care te ajută să interacționezi cu publicul tău și să construiești relații durabile.

Statisticile arată că oamenii sunt cu 52% mai predispuși să distribuie conținut video decât alte tipuri de conținut, iar 75% dintre spectatori preferă videoclipurile scurte, în special pe dispozitivele mobile. 

Iar din moment ce cifrele ne spun că 89% dintre consumatori își doresc să vadă mai multe videoclipuri de la branduri, iată cele mai noi tendințe în obiceiurile de consum video, la nivel global:

În 2024, videoclipurile au devenit sursa principală de informare despre produse și servicii

▶️ Fie că vorbim de Unboxing, recenzii, tutoriale sau demonstrații - consumatorii preferă să descopere brandurile prin conținut video;

▶️ 62% dintre consumatori folosesc videoclipurile ca parte din procesul de decizie;

▶️ Schimbările în tendințe se datorează accesibilității crescute a videoclipurilor pe rețelele sociale, precum Instagram și TikTok;

Videoclipurile interactive sunt pe val momentan și pot stimula conversiile direct din conținut

▶️ Videoclipurile nu sunt doar pentru a atrage atenția, ci pentru a transforma acea atenție în acțiune;

▶️ Cu un CTA puternic sau formulare, poți transforma vizualizările în vânzări;

▶️ Videoclipurile interactive cresc engagement-ul cu până la cinci ori și conversiile cu 30%;

Consumatorii preferă conținut video autentic, în locul celor ”ultra-lustruite și editate”

▶️ Aproximativ 63% dintre spectatori apreciază mai mult videoclipurile care reflectă realitatea și se conectează cu ei la un nivel personal;

▶️ Pentru a te conecta mai ușor cu publicul tău, asigură-te că videourile tale reflectă personalitatea și valorile brandului tău;

▶️ Experimentează cu formate care pun în valoare această autenticitate, precum transmisiile live sau povestiri personale; 

Consumatorii vor clipuri rapide, care transmit mesajul în mai puțin de trei minute

▶️ Datorită platformelor precum TikTok și Instagram Reels, videoclipurile scurte sunt cele mai populare și eficiente în atragerea atenției;

▶️ 75% dintre spectatori vizionează conținut video de scurtă durată pe dispozitivele mobile;

▶️ 83% dintre marketeri sugerează că videoclipurile ar trebui să aibă sub 60 de secunde;

Între timp...

😬 După un val de reacțiii negative, Google a retras reclama pentru AI-ul Gemini, intitulată „Dear Sydney”. Criticii spun că e absurd să foloseși AI-ul pentru a crea un mesaj emoționant - precum cel din reclama controversată de la Jocurile Olimpice.

☕ Rețeta pentru situațiile criză. Ca răspuns pentru scăderea vânzărilor globale, Starbucks se reinventează pentru a-și recâștiga cienții. Vezi aici strategia celui mai mare lanț de cafenele din lume.

E-COMMERCE
Noua strategie Best Buy post-pandemie

(Sursă imagine: ContactPigeon)

Best Buy vrea să revină în forță pe piața mondială de retail, după ce timp de 2 ani a înregistrat un declin al vânzărilor. Compania vine cu o nouă strategie pentru a atrage clienți, care include echipe de vânzări specializate, mai multe videoclipuri captivante pe YouTube, produse noi și tehnologii de ultimă oră.

📱 Mai multe gadgeturi echipate cu inteligență artificială. Noile produse de la Apple, Samsung și Microsoft, inclusiv laptopuri cu chatbot-uri AI și inele inteligente care monitorizează sănătatea, sunt parte din strategia lor de a aduce inovația în prim-plan. 

💡 Mai puține specificații și mai multe experiențe. Best Buy vrea să se concentreze pe a arăta clienților cum tehnologia le poate îmbunătăți viața de zi cu zi. De asemenea, compania își propune ca până la finalul anului să publice peste 500 de videoclipuri educaționale și de prezentare a produselor pe YouTube.

Din ce se mai frământă în online...

😤 În caz că erai supărat că reclama ta a încălcat politicile Meta... Chiar și cu o investigație federală în derulare, AI-ul platformei pentru moderarea conținutului mai scapă câte un anunț cu substanțe interzise.

📉 Te-ai lovit de o scădere bruscă în campaniile Google Ads? Vezi aici cum poți remedia situația și să redresezi performanța campaniilor tale.

TECH TRENDS

(Sursă imagine: The Decoder)

🎲 Meta pariază pe termen lung. Mark Zuckerberg, a dezvăluit planurile companiei de a investi masiv în tehnologia AI, chiar dacă asta înseamnă să nu vadă profituri imediate. Cu un buget de până la 40 de miliarde de dolari pentru dezvoltare AI, Meta se pregătește să revoluționeze publicitatea și să ducă engagementul utilizatorilor la nivelul următor.

🤤 Viitorul sună delicios. Până la finalul anului, Taco Bell anunță că sute de locații din SUA vor folosi inteligența artificială pentru a prelua comenzile rapid și eficient.

🔬 Cercetătorii de la USC au folosit AI pentru a reprograma celulele canceroase în celule dendritice. Aceste celule transformate pot localiza și activa alte celule imunitare pentru a ataca tumorile direct în creier.