• Fondatorii
  • Posts
  • 🟡 Angajatul care nu cere pauză de cafea

🟡 Angajatul care nu cere pauză de cafea

[#52] Educația financiară - ”trendul” adoptat de tot mai mulți români

🫂 Astăzi este Ziua Internațională a Prieteniei – acei oameni puțini care sunt greu de găsit, dar și mai greu de părăsit.

Așa că te sfătuiesc ca oricât de lungă ți-ar fi lista de task-uri, fă-ți timp astăzi de o poveste cu acel om care întotdeauna e la un telefon distanță, indiferent de cât lucrezi sau încasezi...

Iar în cazul în care epuizați subiectele, iată câteva care vor menține discuția pe cât de interesantă, pe atât de utilă. 👇

Subiectele de azi:

 Educația financiară - „trendul” adoptat de tot mai mulți români

Cum să-ți crești rata de conversie din PPC

Cât de importantă este personalizarea în comerțul electronic?

Ce face diferența între cei care se adaptează și cei care prosperă în era AI

Dacă ai primit acest newsletter de la un prieten:

1 - Mulțumește-i, pentru că are gusturi excelente

2 - Abonează-te și tu gratuit dintr-un click 👉️ «AICI» 👈️

NOUTĂȚI DIN LUME

(Sursă imagine: This is Money)

💰 Când relația se strică, Renault îți salvează portofelul. Brandul a lansat o ofertă unică, prin care promite să-ți dea banii înapoi pe noul model Scenic, în caz că divorțezi. Programul e valabil pentru achizițiile cu numerar între 1 ianuarie și 31 decembrie 2024 și se aplică doar cuplurilor căsătorite sau în parteneriat civil.

🤥 Deepfake-ul zilei: Elon Musk a postat pe propria platformă un video în care vocea Vicepreședintei Kamala Harris a fost manipulată. Videoul a devenit viral rapid, în care Harris „spune” lucruri precum faptul că Biden e senil, în timp ce face acuzații despre propria ei competență. 

🔔 Reddit Updates: Platforma a decis să blocheze motoarele de căutare și boții AI care nu plătesc, iar Google e singurul mare jucător care mai afișează rezultate recente. Între timp, Reddit a mai lansat și noua sa funcționalitate de Lead Gen Ads, în care permite marketerilor să colecteze mai ușor datele potențialilor clienți, direct din aplicație.

🤖 Noul angajat de la BMW nu cere pauze de cafea. Fă cunoștință cu robotul umanoid „Figure”, de 1,70 m și 60 kg, care are deja 6 luni experiență în industria auto.

🤝 Apple și-a luat angajamentul față de Casa Albă. Și promite că va dezvolta un AI sigur și de încredere. Cu Apple Intelligence, compania se alătură giganților precum Amazon și Google, implementând AI-ul generativ în produsele sale.

🚀 Spotify lansează Ads Manager. Noua platformă de publicitate oferă opțiuni avansate de targetare. Compania globală de turism Contiki, după ce a testat platforma, a înregistrat o creștere de 267% a clickurilor pe site.

💊 Ce trebuie să știi despre medicamente pe timp de caniculă. Acest articol îți arată cum temperaturile ridicate afectează anumite tipuri de medicamente și care sunt condițiile în care ar trebui să le păstrezi.

ECONOMIE
Educația financiară - „trendul” adoptat de tot mai mulți români

(Sursă imagine: LBCC)

În timp ce restul lumii încearcă să-și revină după provocările ultimilor ani, se pare că românii fac salturi spectaculoase în ceea ce privește acumularea averii.

Potrivit Raportului BCG Global Wealth 2024, averea  românilor este pe cale să crească cu o rată medie de aproximativ 9%/an, în următorii 5 ani - cu 1% mai rapid decât media prognozată pentru Europa de Est și cu 3% peste rata medie de creștere globală așteptată.

 

Ce ne spun statisticile?

💰 Averea financiară a românilor va crește cu 8,6% anual până în 2028, ajungând la 400 miliarde dolari;

💰 Aproape 40% din averea românilor este investită în asigurări de viață și economii pentru pensii, mai mult decât media Europei de Est (31%) și a lumii (35%);

💰Românii păstrează doar 34% din averea lor în numerar și depozite, comparativ cu 44% în Europa de Est;

💰20% din averea lor este investită în acțiuni nelistate și alte clase de active, față de 2% media globală;

💰 Până la jumătate din averea financiară este deținută de persoane cu active sub 250.000 de dolari, mult peste media globală de 30%; 

💰 Segmentul celor cu avere între 250 mii și 20 milioane dolari va crește semnificativ, de la 60.000 la 85.000 persoane; 

MARKETING INSPIRATION
Cum să-ți crești rata de conversie din PPC

(Sursă imagine: Mayple)

În lumea publicității online, fiecare click contează și fiecare conversie poate face diferența în afacerea ta. 

Din acest motiv, dacă rulezi campanii PPC, înțelegerea și optimizarea acestora este esențială pentru a maximiza rentabilitatea investițiilor tale.

PPC-ul nu este doar despre a atrage trafic; ci despre a atrage traficul potrivit și a-l transforma în clienți recurenți.

Iar acest lucru îl poți face prin mai multe metode:

👉Creează pagini rapide și mobile-friendly: Astfel îmbunătățești experiența utilizatorului, reducând rata de abandon și crescând șansele de conversie.

👉 Folosește CTA-uri clare și persuasive: Acestea trebuie să fie vizibile și scrise într-un limbaj care încurajează acțiunea imediată.

👉 Aliniază textul reclamelor cu cel din pagina de destinație: Consistența îmbunătățește încrederea și reduce confuzia, ceea ce duce la rate de conversie mai mari.

👉 Scrie texte de vânzare centrate pe conversie: Utilizează tehnici de copywriting persuasiv, care atrage atenția, este clar, captivant și orientat spre beneficiile utilizatorului.

👉 Folosește imagini și videoclipuri de calitate: Conținutul vizual atractiv crește angajamentul și face pagina de destinație mai convingătoare.

👉 Testează, testează și testează: Titluri, imagini, CTA-uri și structuri de pagini. A/B testing îți permite să vezi ce variante creative funcționează cel mai bine.

Vrei să știi ce sunt considerate rate de conversii PPC bune, în funcție de industrie? Click aici și află mai multe. 

Din ce se mai frământă în online...

📞 WhatsApp a ajuns la 100 de milioane de utilizatori în SUA. În timp ce Messenger domină încă piața cu aproape 200 de milioane de utilizatori, WhatsApp crește rapid, atrăgând din ce în ce mai mulți oameni care pun preț pe mesajele private și sigure.

🧑‍💻 Pentru adepții „work smarter, not harder”, primul pas în productivitate înseamnă de a lăsa AI-ul să se ocupe de taskurile repetitive și plictisitoare. Cel puțin asta ne spune Buffer, după ce a testat 8 aplicații pe care le consideră esențiale și le împărtășește în acest articol

🧳[STUDIU DE CAZ] Cum ajunge un brand de valize să fie mai cool decât o pereche de adidași Supreme? Vezi exemplul Rimowa, un brand german de 121 de ani, care a fost transformat complet după ce fiul de 27 de ani al CEO-ului LVMH a preluat conducerea.

E-COMMERCE
Cât de importantă este personalizarea în comerțul electronic?

(Sursă imagine: Clevertap)

De la recomandări de produse la căutări adaptate, personalizarea nu doar că îmbunătățește experiența utilizatorului, dar și crește satisfacția clienților, vânzările și loialitatea.

Și mai mult ca oricând, cumpărătorii online se așteaptă ca brandurile să înțeleagă și să anticipeze nevoile lor unice.

Iar companiile care oferă acest tip de  experiență, reușesc nu doar să se diferențieze pe piață, dar și să vândă mai mult.

Cât de importantă este personalizarea în comerțul electronic? 

Te las să-ți tragi propriile concluzii, pe baza următoarelor cifre:

🛒 Companiile care se pricep la personalizare obțin cu 40% mai multe venituri decât media;

🛒 73% dintre consumatori se așteaptă ca firmele să le înțeleagă nevoile unice, iar 76% se frustrează când acest lucru nu se întâmplă;

🛒 Companiile care creează experiențe personalizate cresc veniturile anuale cu 1,7 ori și dublează LTV-ul clienților lor; 

🛒 95% dintre organizații își vor menține sau crește bugetul pentru personalizare în următorii 5 ani; 

🛒 80% dintre consumatori sunt mai predispuși să cumpere de la branduri care le oferă experiențe personalizate;

Între timp...

🤨 Google s-a răzgândit. Și a renunțat la planul său de a elimina cookie-urile. Asta înseamnă că reclamele personalizate vor continua să te urmărească în online, însă compania promite o „nouă experiență” în Chrome, care va oferi mai mult control utilizatorilor asupra datelor personale.

TECH TRENDS
Ce face diferența între cei care se adaptează și cei care prosperă în era AI

(Sursă imagine: Superstaff)

Inteligența artificială este o amenințare doar pentru cei care nu știu să o folosească. 

Iar pe măsură ce AI-ul devine tot mai prezent în diverse industrii, în loc să-l privești ca pe un inamic, recunoaște în el partenerul care te poate ajuta să-ți dezvolți abilitățile și să-ți deschidă noi oportunități.

Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că nu doar te adaptezi, ci și prosperi în era AI:

💡 Învață continuu: Perfecționează-ți abilitățile, învață competențe noi care au o cerere mare pe piață și rămâi actualizat cu ultimele noutăți din domeniul tău, pentru a-ți menține competitivitatea.

💡 Înțelege cum funcționează AI-ul și cum poate fi aplicat în industria ta, pentru a câștiga un avantaj competitiv.

💡Dezvoltă-ți abilitățile inter- și intrapersonale, în timp ce AI-ul se ocupă de taskurile repetitive. Inteligența emoțională, gândirea creativă și leadershipul sunt momentan abilități la mare căutare.

💡Utilizează AI-ul ca pe un instrument care are scopul principal de a-ți crește eficiența, de a fi mai productiv și a lua decizii mai bune și mai informate.

💡Păstrează-ți growth mindset-ul, adaptează-te la schimbări, fii flexibil și privește provocările ca pe oportunități de a învăța.

În caz că nu știai...

🕵🏼 Jocurile Olimpice de la Paris inaugurează o supraveghere video AI care promite să detecteze și să prevină incidente în timp real. În timp ce autoritățile o văd ca pe o măsură de securitate necesară, activiștii trag semnale de alarmă.

🔎 OpenAI lansează SearchGPT, un nou prototip de motor de căutare, deocamdată limitat la 10.000 de utilizatori. Deși e încă în testare, OpenAI plănuiește să integreze cele mai bune funcții ChatGPT și promite răspunsuri rapide și surse clare