• Fondatorii
  • Posts
  • 🟡 8 pași prin care să-ți măsori campaniile de pe Facebook

🟡 8 pași prin care să-ți măsori campaniile de pe Facebook

[#60] Cât te costă viteza site-ului tău?

Sunt șocat de ce am văzut/auzit acum 2 seri în club. 

Și cred că este un bun indicator pentru cum va arăta lumea în care o să trăim în 10 - 20 de ani. Dacă vrei să citești mai multe despre experiența mea, am scris o postare pe pagina de Facebook.

Ni se spune (și observăm și noi) că atenția și focalizarea oamenilor s-a diminuat, iar nevoia de dopamină este tot mai mare. 

Iar dacă tot am ajuns la subiectul acesta, sunt curios: Cum ți se pare newsletterul?

Pe o scară de la 1 la 10, cât de folos îți sunt informațiile pe care ți le trimit aproape zilnic? 

Preferi să dai un ochi peste titluri, ca să rămâi la curent cu ce se întâmplă prin lume? 

Sau îți place să sapi mai adânc în anumite subiecte? Dacă da, care sunt acelea? :)

Găsești un formular la finalul newsletterului, în care m-aș bucura tare mult dacă ți-ai lăsa părerea. 🙏

Subiectele de azi:

Cum arată piața post-pandemică a închirierilor în regim hotelier

Problemele SGR nu dispar nici după opt luni de la lansare

8 pași prin care să măsori succesul unei campanii pe Facebook

Cât te costă viteza de încărcare a site-ului tău?

Noile funcții YouTube și Amazon

Dacă ai primit acest newsletter de la un prieten:

1 - Mulțumește-i, pentru că are gusturi excelente

2 - Abonează-te și tu gratuit dintr-un click 👉️ «AICI» 👈️

NOUTĂȚI DIN LUME

(Sursă imagine: WebinTravel)

🧳 Ești pasionat de călătorii și tech? Startup-ul românesc Questo a lansat o nouă rundă de finanțare pe Seedblink. Aplicația îmbină povești locale interactive cu experiențe gamificate, transformând călătoriile în adevărate aventuri.

🤬 Duceți-vă....! - a transmis Elon Musk agențiilor de publicitate la conferința DealBook. Peste 100 de branduri și-au retras reclamele de pe platforma X, iar compania riscă să piardă 75 de milioane de dolari.

📖 Un nou capitol pentru OpenAI. Cofondatorul John Schulman și-a făcut bagajele și a plecat la Anthropic, o altă companie de AI. Momentan, OpenAI a rămas cu 3 fondatori originali.

🛏 Piața post-pandemică a închirierilor în regim hotelier. În București, Cluj-Napoca și Brașov zonele de închiriere s-au extins în ultimii ani, iar majoritatea oaspeților sunt turiști și oameni de afaceri.

🦸 Noul super-erou împotriva cancerului. Cercetătorii de la Mayo Clinic au creat o nouă clasă de inteligență artificială. AI-ul bazat pe ipoteze, care pe lângă faptul că poate analiza o cantitate uriașă de date, folosește cunoștințele existente despre boli pentru a descoperi cauzele complexe ale cancerului și pentru a îmbunătăți tratamentele.

🥃 Pasiunea pentru pălincă, transformată în business. După ce 2 tineri au cucerit băcăniile, magazinele din aeroporturi și mediul online cu distilatul lor, aceștia plănuiesc să se extindă pe piața europeană, în special în magazinele românești din diaspora.

ECONOMIE
Problemele SGR nu dispar nici după opt luni de la lansare

(Sursă imagine: Defapt.ro)

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) pentru ambalaje din România, deși bine intenționat, încă se confruntă cu numeroase probleme de implementare care afectează micii comercianți și ridică întrebări asupra eficienței sale.

😣 Haos și frustrare printre antreprenori

Pentru mulți antreprenori, sistemul SGR, lansat cu mare „tam-tam”, a devenit un adevărat coșmar.

La opt luni de la implementare, comercianții mici, în special cei din mediul rural, se confruntă cu dificultăți tehnice, logistice și financiare.

Chiar dacă oficialii laudă progresul și eforturile susținute, realitatea pe teren este departe de a fi ideală: timp lung de așteptare, aparate care se blochează frecvent și costuri greu de suportat.

„Sunt niște măgari. Eu dau bani pe bucată și ei îmi plătesc pe kilogram” - se plânge un comerciant, dintr-un sat de lângă București. 

În timp ce el returnează 50 de bani pe fiecare ambalaj, plata pe care o primește este calculată pe greutatea sacilor colectați. În plus, acești saci trebuie să atingă o anumită greutate minimă pentru a fi ridicați, iar costurile acestora sunt semnificative.

🫣 Dar problemele nu se opresc aici...

Aplicația SGR, care ar trebui să simplifice procesul de comandă și ridicare a sacilor, funcționează doar pe laptop, lăsându-i pe comercianți să depindă de alții pentru a-și putea desfășura activitatea. Antreprenorii se simt forțați să se adapteze unui sistem defectuos, doar pentru a evita amenzile usturătoare.

Între timp, compania Returo SGR se declară optimistă. Iar reprezentanții susțin că „sistemul se află în plin proces de optimizare și eficientizare, înregistrând un progres exponențial în fiecare lună.”

📌 Vezi și... Principalele modificări legislative ale lunii Iulie 2024 aici.

MARKETING INSPIRATION
8 pași prin care să măsori succesul unei campanii pe Facebook

(Sursă imagine: Cyberlink)

Cu peste 3 miliarde de utilizatori activi lunar, Facebook este locul ideal în care să-ți crești afacerea și să-ți construiești o bază de clienți.

Iar înainte de a-ți spune că marketingul pe Facebook este complicat și costisitor... Trebuie să știi că nu ai nevoie de un buget imens pentru a crea o campanie de succes.

Însă, în primul rând trebuie să înțelegi cum să creezi, să lansezi și să optimizezi anunțurile tale pentru a maximiza impactul și rentabilitatea.

Iar din moment ce există sute de strategii pentru fiecare tip de afacere, buget și nivel de experiență... hai să vorbim puțin despre pașii pe care ar trebui să îi iei în considerare, indiferent de campania pe care o creezi:

8 pași prin care să măsori succesul unei campanii pe Facebook:

📣 Setează obiective clare și măsurabile - Vrei mai mult trafic, vânzări sau să crești notorietatea brandului? Obiectivele bine definite îți vor aduce mai multă claritate despre direcția și eficiența campaniilor tale.

📣 Monitorizează indicatorii de performanță (KPI) - Ads Manager este prietenul tău. Aici poți urmări toate interacțiunile care îți arată cât de bine performează campania ta.

📣 Analizează performanța financiară - Calculează ROI-ul și costul pe conversie pentru a vedea dacă ești pe plus. Dacă ai cheltuit mai mult decât ai câștigat, este timpul să-ți ajustezi strategia.

📣Cunoaște-ți audiența - Facebook îți oferă multe informații despre oamenii care interacționează cu reclamele tale. Folosește-te de ele pentru a crea anunțuri bine țintite.

📣 Fă teste A/B - Creează mai multe versiuni ale anunțurilor și testează-le. Astfel vezi ce funcționează bine și te ajută să optimizezi performanța anunțurilor.

📣 Revizuiește rapoartele campaniei - Analizează constant datele din Ads Manager pentru a vedea ce merge și ce nu. Dacă pe Instagram reclamele performează mai bine, e un semn că ar trebui să investești mai mult acolo.

📣 Ajustează și optimizează - Folosește toate datele pe care le obții din pașii de mai sus pentru a optimiza constant campaniile tale. Încearcă lucruri noi, învață din rezultate și continuă să-ți îmbunătățești strategia.

Care sunt tipurile de anunțuri pe Facebook și cum setezi o campanie? Citește mai multe aici. 

Din ce se mai frământă în online...

🍳 Jamie Oliver nu este cunoscut doar pentru rețetele lui, ci și pentru cum reușește să se conecteze cu fanii lui într-un mod personal și amuzant. Vezi aici cum a reușit Food Tube să ajungă la 600.000 de abonați și 1,8 milioane de vizionări lunare.

 

ByteDance, compania mamă TikTok, tocmai a lansat în China o aplicație nouă, Jimeng AI, care permite utilizatorilor să creeze videoclipuri scurte doar cu ajutorul unor comenzi în format de text.

E-COMMERCE
Cât te costă viteza de încărcare a site-ului tău?

(Sursă imagine: Truelogic)

Într-o lume în care totul se mișcă rapid și oamenii sunt mereu pe fugă, viteza site-ului tău nu e ceva cu care ar trebui să negociezi. Mai ales dacă ești într-o piață competitivă, în care fiecare secundă contează.

Dar care pot fi costurile ascunse, atunci când alegi să neglijezi viteza de încărcare a site-ului tău?

💸 Conversii pierdute - din motiv ce clienții își pierd interesul și răbdarea de a finaliza o comandă.

💸Coșuri abandonate - Paginile care se încarcă greu cresc rata de abandon a coșurilor de cumpărături cu până la 75%.

💸 Rată de respingere ridicată -  Atunci când vizitatorii ies de pe site, abia după ce au văzut o pagină, există mari șanse ca pe lângă conținut, viteza site-ului să fie de vină.

💸 Satisfacția clientului - Un site lent și greu de folosit însemnă clienți nemulțumiți, care probabil nu se vor mai întoarce.

💸 Clasamentele SEO - Google ține cont de viteza site-ului în clasamentele de căutare. Un site rapid îți poate aduce o poziție mai bună în rezultatele căutărilor și mai mult trafic organic.

Vezi și...

💼 Ce este modelul marketplace B2B și cum îți poți extinde afacerea cu ajutorul lui? Află mai multe aici.

🛒 Vrei să-ți deschizi propriul magazin online? Inspiră-te din aceste 50+ magazine Shopify.

TECH TRENDS

(Sursă imagine: Al-ain)

▶️ YouTube a lansat o nouă funcție - „Brainstorm with Gemini”, integrat cu AI-ul Google Gemini în YouTube Studio. De la idei de concepte, trenduri și sugestii bazate pe căutările de pe Google, funcția ajută creatorii să își ridice conținutul la un nou nivel.

 

🎧 Nici Amazon nu se oprește din actualizări. Compania tocmai a lansat o funcție AI care permite utilizatorilor să găsească episoade de podcast în funcție de subiectele care îi interesează.